Щорічно 11 липня любителі солодкого відзначають Всесвітній день шоколаду.
Батьківщиною всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи 1995 року почали відзначати це свято. Воно доволі швидко здобуло популярність і, крім Франції, свято широко відзначають у Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах у Європейському союзі та за його межами.
В Україні День шоколаду найбільш яскраво святкують у Львові.
Наукою встановлено, що в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку та психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду зумовлюють викид ендорфінів – так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, поліпшуючи настрій і підтримуючи тонус організму. Існує гіпотеза, що шоколад володіє «протираковим» ефектом і здатний сповільнювати процеси старіння. На жаль, учені одностайно констатують, що шоколад сприяє збільшенню маси тіла, але це аж ніяк не є його недоліком. Шоколад багатий поживними речовинами, зокрема й жирами, а отже, й калоріями.
Тож не витрачайте часу на розмови: насолоджуйтеся смаком «солодкого золота», не зважаючи на зайві калорії !
Це цікаво! Історія шоколаду
Немає коментарів:
Дописати коментар